Domaine de Kervéguen

På Domaine de Kerveguen i Bretagne har släkten Baron tillverkat cider i snart 200 år. Cidern är tillverkad av äppelsorterna Marie ménard, Doux coet ligné, Doux moen och Fréquin rouge och de har 7 hektar odlingar. De använder sig av relativt söta äpplen jämfört med andra producenter. Äpplena plockas för hand och får sedan ligga skyddade för att mogna ytterligare utomhus, de äpplen som ska användas till hans torra cider lagras i 6 veckor och äpplena till den söta cidern lagras i 12 veckor. Målsättningen är att koncentrera och fördjupa smakerna och reducera vattenmängden i frukten. Äpplena krossas och pressas långsamt i en hampapress, på 24 timmar pressas 1500 liter. Musten jäser sedan spontant och lagras på rödvinsfat (Gigondas-Cave Cellier des Dauphins) 4-8 månader. Cidern är ofiltrerad och opastöriserad.
Domaine de Kerveguens cider är den enda cider som får drickas i Elysée palatset!

Produkter