Domaine Duclos Fougeray

Hervé Duclos har tillverkat cider sedan 1980-talet på gården i Pay de Bray i Normandie. De har 18 hektar cideräppelträd och över 24 olika äppelsorter. De sorter som de främst använder är Dous moën, Binet Rouge (bittersött), Frequin Rouge (bittert), Clos Renaux (sött) och Petit Jaun (syrligt). Bland de högväxta träden går Shropshire får fritt.

Skörden börjar i oktober. Äpplena plockas med maskin och varje år skördar de ca 250 ton cideräpplen. Äpplena plockas från marken och de kan ligga i upp till två veckor innan de plockas. Varje äppelträd plockas två gånger och vid den andra plockningen skakas äppelträden innan. Dagen efter äpplena plockas mustas de. Först krossas frukten och sedan pressas den i en pneumatisk press som kan pressa upp till 9 ton äpplen per dag. Musten kyls sedan till 8°C och får jäsa naturligt på glasfibertankar. De tillverkar även en rosécider som görs av olika cideräpplen samt 15% av ett äpple med kraftigt mörkrött fruktkött.
I Pay de Bray är jorden kalkrik sten och lerjord. Detta skapar mer koncentration i frukten, kraftigare smaker och torrare frukt.

Produkter