La cidrerie Hérouts cider i höst!

La cidrerie Hérout grundades 1946 i Auvers i Cotentin, som är en halvö i Normandie. De har sedan 1970-talet haft ekologiska odlingar av cideräpplen. All cider från Hérout är tillverkade av bara must från cideräpplen och cidern är opastöriserade.

Hérout har en fruktträdgård på 10 hektar och har mer än 25 olika äppelsorter. Odlingarna domineras av bittra och bittersöta äpplen och man odlar endast en liten del söta och syrliga äpplen.

Äpplena krossas och får macerera en tid innan pressning i en press från 1920-talet. Därefter spontanjäser musten i fyra till sju månader. Innan allt socker jäst ut tappas cidern på flaska för en kolsyregivande jäsning.

Hérout drivs av Jean-Baptiste Aulombard. Han tog över verksamheten efter Marie-Agnès Hérout som är en tredje generation ciderproducent på gården och fortfarande delaktig i tillverkningen.

Under hösten kommer vi ha en rad lanseringar från La cidrerie Hérout i Systembolagets tillfälliga sortiment. Först ut, den 13 oktober, är Cuvée Gourmande, artnr 18030, 4%, 75 cl, 99 kr. Samma dag lanseras också Micro Cuvée nr 2, artnr 11384, 7%, 75 cl, 150 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *