I dag lanseras flera riktigt bra äppelmust på Systembolaget. En av dem är från Eric Bordelet i södra Normandie. Eric Bordelets var sommelier på den på den trestjärniga restaurangen Apergé i Paris och han flyttade 1994 tillbaka till sin familjs gård i södra Normandie. Eric Bordelet tog hela sitt kunnande om vin till cidern och hans mål är göra cider som kunde mäta sig med de finaste vinerna. Hans arbete har inspirerat cidertillverkare över hela världen och förnyat cidertraditionen. Bordelet behandlar jorden enligt biodynamiska principer och har ett stort kunnande och engagemang för vad frukten bidrar med. Sedan några år gör han även en liten produktion av alkoholfri mousserande äppelmust, Perlant Jus de Pommes à Sydre, som lanseras tillfälligt på Systembolaget. Här hittar du den!
Hantverkscider från Pomologik lanseras också i dag. I en källare i Strängnäs skapar Johan Sjöstedt och Oskar Gustafsson nya stilar av cider och kämpar för att den svenska ciderrevolutionen skall ta fart på allvar. Flera av deras cider har lanserats tillfälligt på Systembolaget och från och med i dag finns deras Hantverkscider på Systembolaget. Här hittar du Pomologiks Hantverkscider!