Pacory

Pacory är ett familjeföretag som på samma gård tillverkat poiré sedan sjuttonhundratalet. De ligger i Domfront där det finns en mycket lång tradition att odla päronträd och att göra poiré och calvados av päron. Pacory är en av de större producenterna av päroncider, poiré. De har 90 hektar fruktodling och även kor. Korna går bland fruktträden och det finns en symbios mellan träden och djuren. Korna äter blad och även den första frukten. Korna ger även kompost och trampar jorden på ett gynnsamt sätt så att jorden blir bördig och gräset starkt.
De har ungefär 800 päronträd och 20 olika sorters päron. Pacory har högväxta päronträd som ofta uppemot 300 år gamla. Varje päronträd plockas fem gånger per säsong. De päronsorter som mognar tidigast används till calvados. päronträden. För sin produktion av poiré använder de en pneumatisk press och musten får sedan jäsa långsamt i låg temperatur i 3 månader. Cidern är inte pastöriserad och innehåller tillsatta sulfiter.

Produkter